GEREKLİ MALZEME YAPİLIŞI
1 yumurtadan büyükçe kıyma
2 taze biber
2 domates (yoksa salça)
1 baş soğan
3 kaşık yağ Yeterince bayat ekmek
Yeterince tuz, karabiber.
1. Bir tencereye kıyma, yağ, ince çintilmiş soğan, ince doğranmış yeşil biber konur. Ateşte kıyma suyunu çekinceye kadar kavrulur.
2. Domatesler kuşbaşı gibi doğranır. Bir numaradaki malzemeler ile domatesler soluncaya kadar karıştırılır. Ateşte tutulur, tuzu konur, dört bardak su katılır, yine karıştırılıp kaynamaya bırakılır.
3. Herhangi bir sebeple kalmış bütün veya parça bayat ekmekler, servis tabaklarına doğranır. Her tabağın üzerine 2 numaralı malzemelerden bölüştürülür. Üzerlerine karabiber ekilerek yenir.
NOT:
Bu paparanın peynirlisi de yapılabilir. O zaman peynir ateşe konmaz ekmeklerin üzerine ufalamak suretiyle yapılır, hatta paparaya dökülecek sulu kıymayı 1 yumurta ve limonla terbiye ederek de yapanlar vardır. Buradaki önemli nesele elimizde kalan ekmeği çöp tenekesine atmamak, böylece lezzetli bir yemek yapıp değerlendirmektir.
0 yorum:
Yorum Gönder