GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
Yarım kilo kıyma
1 büyük soğan
2 dilim bayat ekmek
1 yumurta
Yeterince tuz, karabiber
2 kaşık yağ
2 büyük domates Yarım kaşık salça 2 bardak su 1 küçük demet kıyılmış maydanoz.
1. Yarım kilo kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılıp suyu sıkılmış iki dilim ekmek içi, yeterince tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ve bir yumurta kırılıp güzelce yoğrulur.
2. Bu kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp ıslatılmış iki el arasında parmak şeklinde köfteler yapılıp bir tarafa bırakılır.
3. Bir tava içerisinde yağ kızdırılır. Bu kızdırılmış yağda yalnız üzerlerinin renkleri dönecek kadar köfteler sallanarak çok hafif ateşte tutulur. Yağlarıyla birlikte bir tencereye alınır.
4. Hafif ateşte önce yağda salça öldürülür, sonra kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve küçük parçalara bölünmüş domatesler katılır.Domatesler de iyice öldürülür. Bu erimiş yağlı domates suyu, olduğu gibi köftelerin üzerine gezdirilir. Hepsinin üzerine iki bardak su dökülür, orta hararetteki ateşte beş dakika kadar pişirilir.
AKLINIZDA BULUNSUN
Domateslerin kabuklarını kolayca soymak için:
Domatesleri on saniye kadar kaynar su içinde tutmak kâfidir. Kolayca soyulduklarını göreceksiniz.
1 semizce piliç
1 limon
2 orta büyüklükte domates
2 kaşık yağ 2 yağlı kâğıt Yeterince tuz, karabiber.
0 yorum:
Yorum Gönder