YAPILIŞI
1. El dayanacak kadar sıcaklıktaki tuzlu suda pirinç ıslatılır. Bir saate yakın bekletilir.
2. Bir tencereye yağ, ince çentilmiş soğan ve yine ince çentilmiş veya rendeden geçirilmiş havuç konur, kısık ateşte soğanlar hafif sarı renk alıncaya kadar kavrulur.
3. Islatılan pirinç soğuk su ile birkaç kere yıkanıp süzülür ve kavrulan soğanla havuç üzerine dökülür. On on
AKLINIZDA BULUNSUN
Dikiş makinenizde kör iğne:
Eğer son iğne de iyice körelmişse, kumaş yerine, pürtüklü tarafı üst tarafa gelecek şekilde, bir zımpara kağıdıyla dikme işlemini yapın. İğneniz ilk günkü gibi olacaktır.
beş dakika hepsi birlikte kavrulur. 4. Sonra sıcak olarak et suyu, ılık suda eritilmiş safran, kakule, tarçın tozları ve tuzu katılır. Kaynamaya bırakılır. Kaynayınca karıştırılır, kapalı olarak hafif ateşe bırakılır. Suyunu çekince ateşten indirilir, bir müddet demlenmesi sağlanır. Sonra karıştırılıp servis yapılır.
NOT:
1964 yılında bu pilâvı Medine'de Buharalı Merhum Muhammet Nemangani hocanın evinde yemiştim, çok hoşuma gitmişti. Sorduğumda bunun esası etle yapılanı imiş. Şöyle ki;
Yağ içerisinde çentilmiş soğan, kuşbaşı koyun eti ile kavrulup pişirildikten sonra yukarıdaki tarifte olduğu gibi pilâvla birlikte pişirim ekmiş.
0 yorum:
Yorum Gönder