GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
500 gram kıyma 1 baş orta irilikte soğan
3 kaşık yağ
1 yumurta
4 adet iri patates
2 irice domates
1 dilim bayat ekmek içi, yeterince tuz, maydanoz, karabiber, kimyon, yeni bahar.
1. Bir tencerede kıyma, rendelenmiş soğan,kıyılmış maydanoz, ıslatılmış suyu sıkılmış ekmek içi, bir yumurta, tuz, kimyon, karabiber, varsa az yenibahar, bir kahve fincanı su ile iyice yoğrulur.
2. Patatesler soyulur, bir santim kalınlığında yuvarlaklar halinde kesilerek tuzlu suya atılır, birkaç dakika suda bekletilir. Tuzlu sudan alınır, yıkanır, suyu süzülür ve temiz bir bezle kurulanır.
3. Bir tavaya yağ konur, patatesler yağda birkaç dakika karıştırılarak hafifçe ateşte tutulur.
AKLINIZDA BULUNSUN
Bayatlayan ekmekleri atmak gibi affedilmez bir davranış daha olamaz. Köfte yapımında kullanmak, yağda kızartarak çorbaların yanında ikram etmek, ekmek tatlısı, tirit, papara gibi değişik lezzette yemekler hazırlamak, ya da dilimler halinde kesip fırında kızartmak, lüzumunda kullanmak suretiyle yararlanmak, ekonomik açıdan faydalanmak aynı zamanda bir vatan borcudur.
4. Patatesler bir tepsiye sıralanır. Üzerine elle yuvarlanmış, yassıltılmış köfteler konur.
5. Dört tane iri domates dilimler halinde hepsinin üzerine döşenir.
6. Orta hararetteki fırında pişirilir.
7. Fırından çıkarılır, servis tabaklarına bölündükten sonra üzerine kıyılmış maydanoz ekilir.
0 yorum:
Yorum Gönder