GEREKLİ MALZEME YAPi LlŞl
1 bardak süt veya yoğurt.
2 bardak taze mısır unu
Yarım bardak çiçek yağı
1 kahve kaşığı kabartma tozu
Yeterince tuz
2 avuç beyaz peynir 1 bardak buğday unu 1 yumurta
Biraz çörekotu.
1. Sütü, unu, mısır unu, çiçek yağı, tuz ve kabartma tozu karıştırılıp yoğrulur. Bu sertçe bir hamur olur.
2. Bu hamurun yarısı yağlanmış bir tepsiye göre yayılır, üzerine ufalanmış beyaz peynir ile ince kıyılmış maydanoz karışımı konur. Bunların üzerine geriye kalan hamur yayılarak kapatılır. En üstüne bir yumurta çırpılıp sürülür, çörekotu ekilir. Fırına verilir. Fırında iyice pişirilir.
NOT:
Mısır unundan içerisine bir şay katılmadan yapılan ekmekler çabuk bayatlar. En iyisi yukardaki tarif üzere yapılanıdır. Birde mısır unu çabuk acır. Onun için taze öğütülmüşünü bulup, almak yerinde olur.
GEREKLİ MALZEME
3 adet orta boy patlıcan, yeterince tuz.
İçi için:
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir, 2 yumurta
Yarım bağ maydanoz.
Kızartmak için:
1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet yumurta
1 çay bardağı un.
0 yorum:
Yorum Gönder