(Levrek, Kefal, Palamut, vs. balıklardan)
YAPILIŞI
Bir tepside zeytinyağı ile yarım ay şeklinde doğranmış soğanlar ocak üzerinde pembeleşinceye kadar kavrulur. Buna kabukları soyulmuş, doğranmış patatesleri, yine soyulmuş ince dilimler halinde kesilmiş havucu, kereviz yapraklarını, sarımsağı, kıyılmış maydanozu, kabuklan soyulmuş, küçük küçük doğranmış domatesleri koyarak ve iki bardak su ilâvesiyle 20-25 dakika kaynatılır.
2. Sonra bir tepsiye balıklar dilimler halinde doğranarak döşenir, tuzu serpilir. Bir numarada hazırlanan malzeme güzelce balıklar üzerine yayılır. Onbeş yirmi dakika üzeri kapalı olarak pişirilir. Balıklar ve bütün malzeme yumuşayıp, pişmiş olunca ateşten alınır.
3. Üzerine kıyılmış maydanoz serpilir ve bir limonun suyu sıkılır. Soğuk olarak yenir.
NOT: Bu tarifte havucu biraz haşladıktan sonra doğramak daha uygun olur.
1 kilo balık
2 kahve fincanı un
1 çay bardağı zeytinyağı 1 limon Yeterince tuz.
0 yorum:
Yorum Gönder