(Sebzeli)
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1 kilo kuzu budu
2 adet orta boy domates
4 adet patates
2 bardak taze bezelye
içi 2 orta boy havuç
1 kaşık domates salçası
6 adet yeşil biber
2 baş soğan 4 kaşık yağ
Yeterince tuz ve karabiber.
Bir tencereye altı bardak su ile soyulmuş soğanlar katılır, bunun içerisine temizce yıkanmış kuzu budu konur. Kaynamaya bırakılır, ilk kaynamada üzerine gelen köpükleri alınır. Kapağı kapatılır. Bir müddet kaynatıp pişmeye yakın tuzu katılır. İyice piştikten sonra bir tarafa alınır.
Fırına konacak tepsi üzerine üç kaşık yağ, salça soyulup, doğranmış domates yağda hafif ateş üzerinde öldürülür. Pişmiş but üzerine güzelce sıvanır. Haşlanmış bezelye, yine haşlanıp çubuk şeklinde ince doğranmış havuçlar, etle haşlanıp halkalar halinde kesilmiş soğanlar, çekirdeklerinden ayıklanmış ve uzunlamasına dört parçaya bölünmüş yeşil biberler tepsideki etin etrafına döşenir. Fırına salınır. Kızarınca fırından çıkarılır. Münasip dilimler halinde kesilir, servis tabaklarına alınır, üzerine de karabiber, kıyılmış maydanoz serpilir.
GEREKLİ MALZEME
500 gram kaşbaşı kuzu eti, 5 kaşık yağ
2 adet domates
2 baş soğan
6 adet patlıcan
1 su bardağı süt
1 kahve fincanı kaşar peyniri, 2 kaşık un
1 küçük demet maydanoz, yeterince tuz, karabiber.
0 yorum:
Yorum Gönder