(Bergama'nın özel yemeklerinden) YAPILIŞI
1. İnce uzun (Kemer patlıcanından daha ince ve uzun, Bergama taraflarında bu cins patlıcanlar özel yetiştiriliyor) patlıcanlardan üç tanesinin yan taraflarından birer parmak kalınlıkta şeritler halinde kabukları alınır. Baş kısmı kesilir. Baştan uca kadar bıçak ucu ile çevire çevire bir santim derinlikte helezon iz yapılır.
2. Tavaya yerleştirilir. Üzerine bir çay bardağı zeytinyağı dökülür. Tava ateş üzerine konur, üzeri örtülür. Pişmeye bırakılır. Bir müddet sonra patlıcanlar alt üst edilir. Üzerine tuz serpilir, diğer tarafı da pişirilir.
3. Kapağı açılır, kabuğu soyulmuş üç domates patlıcanların üzerine doğranır, yayılır. Tekrar kapağı kapatılır, domatesler erime haline gelinceye kadar ateşte tutulur. Ateşten indirildikten sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
0 yorum:
Yorum Gönder