GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
Yarım kilo yağsız koyun eti veya körpe dana eti 30 adet küçük soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 orta boy domates 2 kaşık yağ Yeterince tuz, su ve kimyon.
1. Et kuşbaşı doğranır, yıkanır ve suyu süzülür.
2. Tencereye iki kaşık yağ ve kuşbaşı etler konur.Ağzı açık olarak suyunu çekinceye kadar kavrulur.
3. Üzerine bir tatlı kaşığı salça ilavesiyle bir iki dakika kadar yine kavrulur, kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesler ilâve edilir, domatesler iyice öldürülünceye kadar karıştırılarak ateşte tutulur.
4. Bunların üzerine bir bardak su ve tuz katılır, karıştırılır, kapağı kapatılır, hafif ateşte pişmeye bırakılır.
5. Etlerden biri parmak arasına alınır, henüz yumuşamadan yarı pişmiş bir halde iken içerisine soyulmuş küçük soğanlar atılır, karıştırılır, tekrar kapağı kapatılır, pişirmeye devam edilir. Ara sıra da karıştırılır. Et ve soğanlar pişince ateşten alınır.
Tabaklara servis yaparken üzerlerine kimyon, karabiber ve kıyılmış maydanoz ekilir.
AKLINIZDA BULUNSUN
Etin çabuk pişmesi için tencereye bir parça sirke konur veya daha önce sirkede bekletiiir.
Fırında pişireceğiniz et veya tavukların kurumaması için; fırında müsait bir yer varsa içine su konmuş bir kap koyun.
Uzun zaman durması icabeden zeytinyağını bozulmaktan korumak için ışıktan uzak bir yere koyun, koyacağınız yer serin olsun. Yağın içine biraz toz şeker ilâve edin.
0 yorum:
Yorum Gönder