1. Un yağda hafifçe kavrulur, üzerine altı bardak balık suyu dökülür.
2. Kabukları soyulmuş, küçük parçalara doğranmış ve yağda kavrulmuş domates veya yarım kaşık salça ile yeterince tuz da katılır. 1 numaradaki malzemelerle karıştırılır, pişirilir.Üzerine limon sıkılarak yenir.
NOT: Bu çorba içerisine kılçıkları ayıklanmış balık eti parçaları, pirinç, patates de katılabilir. Hatta terbiyelisi de hoş olur.
BALIK SUYU NASIL ÇIKARILIR?
Balık suyu, özellikle beyaz etli balıklardan elde edilir.
İskorpit balığı temizlenir, sebzelerle haşlanır, suyu alınır. Bu balığın çorbası çok nefis olur.
Kefal balığının çorbası da iyi olur.
Yukarıda sayılan balıklardan veya beyaz etli balıklardan her hangi birisinden alınır, temizlenir. (Bir kiloya yakın olmalı). On bardak kadar su, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş havuç, yeterince tuz ile haşlamakla elde edilir.
GEREKLİ MALZEME
2 bardak ayıklanmış bezelye
1 büyükçe soğan
2 kaşık yağ
5 bardak et suyu 5 bardak su
1 fincan un
2 domates veya yarım kaşık salça
Yeterince tuz.
0 yorum:
Yorum Gönder