YAPILIŞI
1. Bir baş soğan rendelenir, bir tencere içine konan bir kaşık yağla hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
2. Beş bardak su ve iki bardak ayıklanmış bezelye kavrulmuş soğan içerisine konur, iyice pişirilir.
3. Pişen bezelyeler süzgeçten geçirilir, suyu alınır.
Balık Çorbasının terbiyelisi de lezzetli olur.
Sofralarvnizın vazgeçilmez unsurlarından biri olan çorbalar, üzerlerine arzunuza göre dökeceğiniz yağda kızarmış kırmızı biber, maydanoz veya naneyle hem görünüş hem de lezzet bakımından daha da güzel olur.
4. Kalan iki kaşık yağla un hafifçe kavrulur. Bunun içerisine kabukları soyulmuş, küçük parçalara kesilmiş domates veya yarım kaşık salça konur, karıştırılarak tekrar pişirilir, beş bardak et suyu ilâve edilir.
5. Süçgeçten geçirilen bezelye suyu ile domatesli veya salçalı et suyu tuz da katılarak hep birlikte karıştırılır. Tekrar beş dakika kadar kaynatılır, sonra servis yapılır.
NOT: Bunların üzerine arzuya göre yağda kızarmış kırmızı biber, maydanoz, nane konabilir.
GEREKLİ MALZEME
1 topak kıyma (portakal büyüklüğünde)
1 kaşık domates salçası
2 baş soğan 2 orta patates 2 havuç
1 dolmalık sakız kabağı
1 baş kereviz
2 diş sarmısak Yarım fincan un
4 çorba kaşığı yağ
10 bardak et suyu veya su
Kâfi miktarda tuz, maydanoz.
GEREKLİ MALZEME
6 bardak et suyu 3 orta domates 1 adet büyük soğan 3 kaşık yağ 1 fincan un 1 fincan pirinç 1 bardak su Kâfi miktarda tuz.
0 yorum:
Yorum Gönder