GEREKÜMALZEME YAPILIŞI
6 bardak su 1 bardak yeşil mercimek
1 çay bardağı erişte Yumurta büyüklüğünde kıyma
2 kaşık yağ
1 adet soğan
2 büyük domates veya yarım kaşık salça
1. Bir kapta mercimekler haşlanır, siyah suyu dökülür, güzelce yıkanır.
2. Diğer bir kapta yağ üzerine çentilmiş soğan dökülür, ateşte soğanlar hafif sararıncaya kadar kavrulur. Kıyma katılır, buna kabukları soyulup küçük parçalar halinde doğranmış domatesler, yoksa salça ilâve edilir, iyice parlak renkli su elde edinceye kadar bir iki dakika kavrulur.
3. Hepsinin üzerine altı bardak su, tuz, erişte ve haşlanmış mercimek konur, kaynatılır, pişince ocaktan indirilir. Üzerine kıyılmış maydanoz serpilir, limon sıkılır.
AKLINIZDA BULUNSUN
Maydanozların saklanması:
Bazı yerlerde her istenildiğinde maydanoz bulmak güç olur. O zaman maydanozların saplarını koparıp, yapraklarını yıkayın. Sularının kuruması için bir yere serin. Kuruyunca doğrayın. Bir kavanoza doldurarak kapağını sıkıca kapatın. Buzdolabına koyun. Böylece sakladığınız maydanozlar bu usul sayesinde on beş gün tazeliklerini yetirmiyeceklerdir.
0 yorum:
Yorum Gönder