YAPILIŞI
1. Bir tencereye 6 bardak et suyu, yoksa yalnız su konur, tuzu da içerisine atılıp kaynatılır.
2. Tel şehriyeler kırılarak kaynayan et suyu üzerine dökülür, kaynatmaya devam edilir.
3. Başka bir kapta iki kaşık yağ üzerine kabukları soyulmuş, rendelenmiş domatesler dökülür ve yağda iyice pişirilir.
4. Tel şehriyeler yumuşayınca ateşten alınır, üzerine yağda erimiş domates dökülür, karıştırılır, servis yapılır.
Arzuya göre üzerine kıyılmış maydanoz, karabiber ekilir, limon sıkılır.
NOT:
Bu çorbanın terbiyelisi yapılmak istendiğinde aynı miktarlar konur, yalnız domates veya salça konmaz. Terbiye şöyle yapılır:
Çorba salçasız, domatessiz piştikten sonra; ayrı bir kapta 2 yumurtanın sarısına bir limon suyu katarak iyice çatalla karıştırılır. Bunun içerisine pişen çorbadan birkaç kaşık ilâve ederek kaşıkla yine karıştırılır. Pişmiş çorbaya azar azar karıştırarak katılır, bir taşım kaynatılır, ocaktan indirilir. Üzerine iki kaşık yağ kızartılarak dökülür.
0 yorum:
Yorum Gönder