GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1 koyun işkembesi Kâfi miktarda tuz
2 yumurta sarısı
1 limon ya da yeterince sirke
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı yağ
1 fincan un
Kâfi gelecek kadar acı veya tatlı kırmızı biber (üzerine).
1. İşkembe muslukta bol su ile yıkanır. Kaynamakta olan su içerisine atılır, birkaç dakika karıştırılır ve çıkarılır. Bıçakla iyice kazınır. Tekrar tekrar temizce yıkanır.
2. Bu temizlenmiş işkembe üzerini su basacak şekilde bir tencereye konur, ateşte iyice pişirilir.
3. Pişen işkembe alınıp bıçakla ince ince kıyılır.
4. Öte tarafta iki yemek kaşığı yağ eritilip, bir fincan unla hafifçe kavrulur.
5. Evvelce bıçakla kıyılmış işkembe sekiz bardak su içerisine konur, kaynatılır. Ateşten indirilir. Buna yağda hafif kavrulan un karıştıra karıştıra yedirilir. Hepsi kaynatılır, tuzu katılır. Ateşten indirilir.
6. iki yumurtanın sarısı ve bir limon iyice çırpılır, içerisine işkembenin suyundan birkaç kaşık alınır, karıştırılır. Bu malzemeler de tencereye karıştıra karıştıra dökülür. Tencere tekrar ocağa konur. Tam kaynamadan hafif kabarmaya başlayınca ocaktan alınır.
7. Hazırlanan bu çorbaya sirke ya da limon suyu, dövülmüş sarmısak ve kırmızı biber karıştırılır, servis yapılır.
1 su bardağj su
2 su bardağı et suyu 2 kahve fincanı kırmızı mercimek
0 yorum:
Yorum Gönder