GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
6 bardak et suyu 3 büyük havuç 3 kaşık yağ 2 fincan un 2 yumurta sarısı
1 bardak su
2 bardak süt Yeterince tuz.
1. Havuçlar ince doğranıp iki kaşık yağda hafifçe öldürüldükten sonra bir bardak suda haşlanır, iyice yumuşak bir hale getirilir. Süzgeçten geçirilir, püre haline getirilir.
2. Bir tencereye altı bardak et suyu, yeterince tuz, püre haline getirilen havuç katılır.
3. Bir kaşık yağla un kavrulur. Karıştırarak iki bardak süt katılır. Yumurta sarıları ile iyice çırparak karıştırılır.
4. Ateşten alınmış havuca azar azar dökerek bir taraftan da karıştırarak kaynama derecesine gelince hemen bir taşım kaynatıp, ocaktan alınır. Servis yapılır.
Sebze çorbaları, tabiatın renk ve ahengini soframıza taşıyan nefis gıdalardır.
AKLINIZDA BULUNSUN
Domateslerin kızarması için:
Yeşil domatesler güneşli bir odada bırakıldıkları takdirde çabuk kızarırlar. Soğanları musluk altında soyarsanız, ellerinize soğan kokusu sinmez ve boş yere göz yaşı akıtmazsınız.
0 yorum:
Yorum Gönder