Yarım koyun boynu 70 bardak su Kâfi miktarda tuz 3 yemek kaşığı yağ 2 kahve fincanı un
1 çay bardağı süt
2 yumurta sarısı Yarım limon suyu.
2 orta büyüklükte domates.
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1. Büyükçe bir tencereye on bardak su, koyunun boynu ve tuz konur. Kaynarken üzerine gelen köpükleri alınır. Et iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen etler küçük parçalara doğranır, kemiklerinden ayrılır.
2. Haşlanmış boynun suyu kullanılmak üzere bir tarafa alınır.
3. Un iki kaşık yağla hafifçe kavrulur, üzerine süt dökülür. Karıştırarak hafif ateşte pişirilir.
4. Pişen bu karışıma bir tarafa aldığımız boyun suyu karıştırılır. On dakika kadar pişirilir.
5. Küçük parçalara ayrılan et de bunlara katılır.
6. Hepsinin üzerine bir kaşık yağda öldürülmüş domatesler ya da bir kaşık yağda öldürülen salça dökülür, kırmızı biber ekilir. Ocaktan alınır.
7. iki yumurtanın sarısı ve limon çırpılır, içerisine çorbanın suyundan birkaç kaşık alınır, karıştırılır. Bu maddeler karıştırılarak tencereye dökülür. Tekrar ocağa konur, tam kaynamadan hafif kabarmaya başlayınca ocaktan alınır, servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder