YAPILIŞI
1. Bir tencereye yağ ve ince çentilmiş soğan konur. Soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
2. Kavrulan bu soğan içerisine kabuğu soyulmuş ve küçük parçalar halinde doğranmış domatesler katılır. Birlikte karıştırılarak ateşte iyice eritilir.
3. Buna un ilâve edilir, ateşte bir iki dakika karıştırılır. Tuzu katılır. Altı su bardağı et suyu ve bir bardak su konur, aralıksız karıştırmak suretiyle kaynatılır. (Koyu olursa biraz daha su eklenir.)
4. Sonra bu malzemeler süzgeçten geçirilir. Bunların üzerine haşlanmış, yumuşak hale getirilmiş pirinç dö- ' külür, bir taşım daha kaynatılır.
NOT:
Domates olmadığı zaman bu çorba salça ile de yapılabilir, şöyle ki: Kavrulmuş yağ ve soğan üzerine iki kaşık salça katılır, kavrulur, sonra diğer işlemler yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder