GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1. Küçük bir kapta 2 kaşık yağ ile, kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve ince doğranmış domatesler ateş üzerinde öldürülür, soğumaya bırakılır.
2. Bir kaba beş yumurta kırılır, üzerine yeterince tuz, karabiber serpilir. Bir numarada hazırlanan domateslerle hafifçe karıştırılır.
3. Genişçe bir tavada çokça kızdırılmış çiçek yağının üzerine karışan bu malzemeler dökülür. Bir çatalla dibinin tutmaması için hemen kazırcasına karıştırılır. Tava ateş üzerinde daima sallanır. Altı pembeleşin-ceye kadar pişirilir. Arzu edilirse bir uçtan maşayla kaldırılır, yarım daire şekli verilerek kapatılır. Veya alt üst edilerek kızarmayan tarafı da kızartılır. Sıcak sıcak sofraya götürülür.
0 yorum:
Yorum Gönder