GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1. Pastırma, bıçakla gayet küçük parçalara kıyılır.
2. Bir kapta beş yumurta, karabiber ekilip bir çatalla az karıştırılır.
3. Kıyılmış, doğranmış pastırmalar az yağda hafifçe pişirilir, soğutulur.
4. Çatalla çırpılan yumurtalara kavrulmuş, soğutulmuş pastırmalar dökülür, karıştırılır.
5. Yağın kalanı tavada kızdırılır. Karıştırılan yumurtalı pastırma kızgın yağa dökülür. Tavanın sapından sallamak suretiyle dökülen malzemeler iyice yayılır, kızartılır. Ters yüz edilir, üstü de kızartılır. Servis tabaklarına alınarak sıcak olarak yenir.
NOT:
Ciğerli omlet de aynı yapılır. Ciğerler incecik şeritler halinde ki yılır, yarım kaşık yağda hafifçe kavrulur, yumurtaya yukardaki tan üzere karıştırılır ve yapılır, istenirse domates, maydanoz konur.
0 yorum:
Yorum Gönder