GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1 kilo kıyma
2 yumurta
3 dilim bayat ekmek içi 2 baş soğan
1 küçük demet maydanoz
Yeterince tuz, karabiber.
1. Bir kilo orta yağlı dana kıymasına üç dilim ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içi, iki yumurta, tuz, biber, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan iyice karıştırılır, varsa bir defa daha makineden geçirilir, yoğrulur.
2. Yoğrulan karışık kıyma iki eşit parçaya bölünür.
3. Yağlı kâğıt yağlanır, kıymanın bir parçasına yuvarlak şekil verilir. Yağlı kâğıt kıymaya üç defa sarılır. Kâğıtların uçları bükülür. Bir tepsiye iki kaşık yağ konur. Rulo halinde yağlı kâğıda sarılmış köftenin biri tepsiye yerleştirilir. İkinci parça da aynı işlemle tamamlanır, birinci parçanın yanına konur.
4. Orta hararetli bir fırına verilir, pişirilir.
5. Pişen köfteler çıkarılır, biraz soğuduktan sonra dilimler halinde kesilir. Yanına arzu edilen garnitür konur.
0 yorum:
Yorum Gönder