GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
6 su bardağı et ya da tavuk suyu 3 yemek kaşığı yağ 2 kahve fincanı un Kâfi miktarda tuz
1. Bir tencereye üç kaşık yağ ile iki kahve fincanı un konur, hafifçe sararıncaya kadar kavrulur.
2. Bir numaradaki malzemeler üzerine tuz, altı bardak et suyu yavaş yavaş dökülür, top top olmadan dikkatlice karıştırılır, pişirilir. Kâselere alınır.
3. Ayrı bir kapta iki kaşık yağla yarım kaşık kırmızı biber kavrulur, kâselerdeki çorbanın üzerine taksim edilir.
AKLINIZDA BULUNSUN
Sigara dumanı:
Birkaç misafiriniz varsa, sigara dumanı salonunuzu dolduruverir hemen. Birkaç yere yaktığınız mumları yerleştirin. Az sonra, duman tamamen yok olur.
Oklava:
O anda oklavanızı bulamadıysanız. Hamurunuzu açmak için bir şişeden yararlanabilirsiniz. Bunu daha kolay yapmak için:
Hamura yapışmasın diye şişeyi una bulayın.
Hamuru esnekleştirmek için, şişenin içine sıcak su doldurun.
0 yorum:
Yorum Gönder