GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
6 bardak tavuk suyu Yeterince tuz 2 kahve fincanı un 2 adet yumurta sarısı Yarım limon suyu 1 adet havuç ince kıyılmış tavuk ciğeri ile biraz eti.
1. Bir tencereye elenmiş un konur, üzerine hazırlanan altı bardak tavuk suyu, top top olmaması için telle karıştırılarak sicim gibi akıtılır, ince kıyılmış ciğer ve tavuk eti soğuk olarak katılır.
2. içerisine haşlanmış, ince doğranmış havuç katılır. Devamlı karıştırarak çorba pişirilmeye başlanır.
3. Ayrıca bir kapta iki yumurta sarısı, yarım limon suyu ile karıştırılıp; iyice piştikten sonra yavaş yavaş kaynamakta olan çorbaya dökülür. Karıştırarak ocaktan hemen alınır.
Bu çorba terbiye yapmadan da pişirilebilir.
0 yorum:
Yorum Gönder