GEREKLİ MALZEME YAPILIŞ!
5 adet yumurta 1 kaşık tuz Yarım fincan sirke 1 bardak yoğurt 3 kaşık yağ 1 fiske kırmızı biber Yeterince tuz.
1. Bir tencereye beş bardak su, bir kaşık tuz, yarım fincan sirke konur, kaynatılır.
2. Kaynamakta olan tuzlu, sirkeli suya elleri suya yakın tutarak yumurtalar birer birer kırılır. Burada yumurtaların birbirine yapışmamaları için tencerenin geniş olması lâzımdır. Yumurtalar beş dakika kadar pişirildikten sonra sudan alıp, suyunu iyice süzerek ısıtılmış sıcak bir tabağa alınır.
3. Ayrıca yoğurdu çatalla çırparak biraz da yoğurda tuz ilave edip yumurtaların üzerine dökülür.
4. Hepsinin üzerine yağla kırmızı biber kızdırılarak gezdirilir. Soğutmadan hemen servis yapılır.
NOT:
Çılbır, yoğurtlu su yerine domatesle de yapılır. Onaman soyulmuş, küçük parçalara kesilmiş iki domates, iki kaşık yağ, tuz, karabiber ile ateşte eritilmiş domatesleri yumurtaların üzerine dökmekle yapılır. Fakat en çok yapılanı yoğurtlu olanıdır.
750 gram but tarafından koyun eti Nohut büyüklüğünde damla sakızı 2 kaşık yağ 2 bardak yoğurt Yeterince tuz.
5. Servis tabaklarına taksim edildikten sonra kalan salça da eşit olarak bölünüp üzerlerine dökülür.
6. Ayrılan ceviz yağı da bütün tabaklardaki Çerkez Tavuğu üzerine gezdirilir.
NOT: Arzuya göre ezilmiş sarmısak da katılabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder