Malzeme:
200 g. pirinç
1 kg. taze barbunya fasulye
450 g. olgun domates
50 g. dana jambonu
1 soğan
2 diş sarmısak
Birkaç kereviz yaprağı
1 acı sivri biber
4 çorba kaşığı zeytinyağı [ya da ayçiçeği veya margarin) Tuz
Hazırlanması:
Fasulyelerin tanelerini ayıklayıp bir güvece koyun. 2 litre kadar su ilâve ederek yavaş yavaş yumuşak bir hal alana dek pişirin. Bir tutam da tuz atın.
Dana jambonu, soğan, sarımsak, kereviz, maydanoz ve fesleğen yapraklarını birlikte kıyarak bir tencerede zeytinyağıyla kavurun. Birkaç dakika sonra, kabukları ve çekirdekleri çıkarılarak doğranmış domatesleri katıp karıştırın. Biberi de içine atıp ağır ateşte 20 dakika pişirin. Elde edilen salçayı fasulyeye ilâve ettikten sonra karıştırın. 15 dakika daha pişirin. Pirinç de katarak, pirinçler yumuşayana dek tümünü pişirin. Bu çorba ılık da, soğuk da içilebilir.
0 yorum:
Yorum Gönder