200 g. pirinç
4 adet tavuk ciğeri
30 g. tereyağı, (ya da margarin)
4 adet adaçayı yaprağı
1 çorba kaşığı konyak 1,5 İt. et suyu
2 çorba kaşığı peynir rendesi Karabiber
Tuz
Hazırlanması:
Et suyunu bir tencereye koyup kaynatın, pirinç ilâve edin, karıştırın ve orta ısıda pişirin. Ciğerleri temizledikten sonra öd keselerini çıkarın. Yıkayıp kurulayın ve parça, parça kestikten sonra bir tencereye koyup tereyağı ve adaçayı yapraklarıyla oldukça harlı ateşte kızartın, fuzlayıp, biberledikten sonra üzerine konyak serpip alevlendirin.
Tencereden adaçayı yapraklarını çıkarıp ciğerleri pirince ilâve edin. Birkaç dakika daha kaynatın ateşten indirin. Üzerine çekilmiş kaşar peyniri ve eğer istenirse kıyılmış maydanoz da koyarak tabaklara bölüştürün.
0 yorum:
Yorum Gönder