Malzeme:
200 g. pirinç
1 kutu bezelye
1 soğan
1 çorba kaşığı un,
25 g. tereyağı (ya da margarin]
2 çorba kaşığı kaşar ya da gravyer rendesi
1,5 litre et suyu
Zeytinyağı, (yada ayçiçeği veya mısırözü]
Biber, tuz
Hazırlanması:
Soğanı ince ince doğrayarak biraz yağda sarartın ve bezelyeyi ilâve edin. Üzerine 1 çay bardağı et suyu döküp pişirerek suyunu çektirin.
Geri kalan et suyundan 1 kepçe ayırdıktan sonra bir tencereye koyup kaynatın. Buna pirinç ve pişmiş bezelyeleri de katın. Biber ve gerekirse tuz da ekin ve 15 dakika kadar pişirin.
Diğer taraftan, bir tencerede tereyağ eritip, un ilâve edin ve karıştırarak koyuca bir renk alana kadar kavurun. Buna geri kalan et suvunu azar azar koyup kaynatın. Pişmesine az kala bu kremayı çorbaya katın. İyice karıştırarak peynir rendesi ilâvesiyle sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder