Gerekli süre: 30 dakika
Malzeme:
4 yumurta
60 g. kaşar rendesi
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1,5 litre et suyu
TuzHazırlanması:Çukur bir kapta yumurtaları kaşar peynirinin yarısı, maydanoz ve biraz tuz ilâvesiyle iyice çırpın. Buna yarım fincan ılık et suyu karıştırın. Geri kalan et suyunu da kaynatıp yumurtalı karışımın içine dökün ve orta ateşte 3-4 dakika karıştırarak pişirin. Geri kalan kaşar rendesini çorbanın üzerine serperek servis yapın.
Pavese Çorbası
Gerekli süre: 40 dakika
Malzeme:
8 yumurta
8 dilim dost ekmeği
60 g. tereyağı (ya da margarin)
50 g. kaşar rendesi
1 litre et suyu
Hazırlanması:
Et suyunu kaynatın. Ekmek dilimlerini ikiye bölüp tereyağında kızartın. Her çorba tabağına birkaç kızarmış ekmek koyarak üzerine sarısı bozulmadan 2 yumurta kırın. Kaşar rendesi serptikten sonra üzerine sıcak et suyu döküp servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder