Gerekli süre: 40 dakika
Malzemeler: v
180 g. pirinç
25 g. maydanoz
50 g.tereyağı
2 orta büyüklükte beyaz turp
6 kaşık rendelenmiş kaşar peyniri
11/4 litre etsuyu
Hazırlanması:
Maydanozları temizleyip yıkadıktan ve ince ince kıydıktan sonra tereyağı ile birkaç dakika tencerenin içinde kavurun. Daha sonra soyulup,ince ince dilimlenmiş turpları da içine atarak birkaç dakika maydanozla birlikte kavurun.
Etsuyunu ekleyip kaynattıktan sonra 7 dakika daha turpları etsuyu içinde pişirin. 7 dakika sonra, yıkanıp hazırlanmış pirinci de ekleyerek tencerenin kapağını kapamadan pişirmeye devam edin ve ateşten indirmeden hemen önce iki kaşık rendelenmiş peyniri ekleyin (geri kalan peyniri ayrıca bir kap içinde çorbanın yanında servis yapmalısınız).
Eğer turplar çok yumuşak ve körpe ise pişmesi için 7 dakika beklemeksizin pirinci derhal ekleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder