1 kg.'lık bir lahana 180 g. pirinç
1 baş soğan
2 adet kereviz kökü 1 küçük havuç
1,2 lt. balık suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı, (ya da ayçiçeği veya mısırözü)
1/2 demet maydanoz 1/2 diş sarmısak Karabiber Tuz
Hazırlanması:
Lahanayı ayıkladıktan sonra, yıkayarak yapraklarını ayırın ve yaprakları çok ince şeritler halinde doğrayın.Kereviz kökü, , soğan, havuç, maydanoz ve sarmısağı ayıklapı yıkadıktan sonra, birlikte doğrayarak bir güveçte, iki kaşık zeytinyağıyla hafifçe kavurun ve lahanaları da ilâve ederek kavurmaya devam edin. Sıcak, süzülmüş balık suyunu kavrulan sebzelerin üstüne döküp, 1 saat pişirdikten sonra pirinçleri ilâve edin ve pişirmeye devam edin. Ateşten indirmeden önce tuz, karabiber, geri kalan zeytinyağını da katın ve servis yapın. Bu çorbayı rendelenmiş peynir koymadan servis yapmalısınız.
0 yorum:
Yorum Gönder