Malzemeleri:
2 adet kırmızı ya da sarı tatlı biber
2 adet patates
2 adet taze salatalık
2 adet domates Ufak bir soğan
50 gram tereyağı (ya da margarin)
3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi 6 bardak etsuyu
2 kaşık zeytinyağı (ya da ayçiçeği veya mısır özü)
Biber, tuz.
Beraberinde kızartılmış ekmek.Hazırlanması:
Sebzeleri bir araya getirin, biberleri açın, içini temizleyip fileto halinde kesin. Bunun ardından patates ve salatalıkların kabuklarını soyup tavla zarı şeklinde ufak parçalar halinde doğrayın.
Bir tencereye soğanı ince doğrayıp, tereyağı ve zeytinyağıyla öldürün.
Tencereye fileto biberleri ve doğranmış patatesleri ilave edip kızartın, bunun ardından soyulmuş ve doğranmış domatesleri ve küp şeklinde doğranmış salatalıkları ilave edin, biraz karıştırıp bir kaç dakika kapaksız pişirin. 6 bardak etsuyunu ilave edin. Tuzlayıp, biber ilave ettikten sonra kapağı kapatın.
Çorbayı kaynar duruma getirip, 1 saat normal ateşte pişirin.
Bu arada üstü kaşar rendesiyle örtülmüş kızarmış ekmekleri dört ayrı çorba kasesine koyup üstüne çorbayı dökün. Sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder