Malzemeler:
2 uzun kereviz sapı (ya da bir kase kereviz yaprağı)
1 dilim kalın dana jambonu
1/2 çay bardağı zeytinyağı (ya da ayçiçeği veya mısırözü yağı)
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı hardal
Karabiber
Tuz
Hazırlanması:
Dana jambonunu ince ince keserek 2 kaşık zeytinyağının içinde hafif kavurun ve küçük bir çukur tabağın içine alarak geri kalan zeytinyağı ve hardalı, bir tutam tuzu ve sirkeyi iyice karıştırın. Yeniden jambona ilave edin.
Kereviz saplarını veya yapraklarını iyice temizleyerek sert taraflarını atınız geri kalan kısımlarını yıkayınız. Sapları uzun uzun parçalar biçiminde kesiniz; eğer elinizdeki yapraksa olduğu gibi bırakınız.
Büyük ve geniş bir tabağın orta kısmına hazırladığınız sosu kaseyle birlikte yerleştirip etrafına kesilen kereviz saplarını veya yapraklarını tek tek diziniz.
Yaprakları veya sapları tek tek sosun üzerine batırılmak suretiyle yiyecek biçime geldikten sonra servis yapınız.
0 yorum:
Yorum Gönder