Malzemeler:
300 g. kuru fasulye (mevsimiyse barbunya fasulye)
6 sosis
1 yumurta sarısı (katı pişmiş)
1 taze soğan
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı hardal
5 çorba kaşığı zeytinyağı (ya da ayçiçeği veya mısırözü yağı)
2 tatlı kaşığı sirke Karabiber
Tuz
Hazırlanması:
Kuru fasulyeleri salatanın hazırlayacağı günden 1 gün önce bol ve soğuk suyla ıslatınız.
Eğer Barbunya fasulye kullanmak isterseniz,ıslatmaya fazla gerek yoktur. Fakat daha önceden hafifçe haşlayıp suyunu döktükten sonra pişirirseniz salatanız çok daha hafif ve lezzetli olacaktır)Süzdükten sonra soğumaya bırakın.
Haşlanan Fasulyelerin suyunu döktükten sonra üzerini kapatacak kadar su ve tuz ilave ederek hafif ateşte bir buçuk saat kadar pişiriniz.
Yumurtanın sarısını 1 çatal ile iyice ezin ve ince ince dilimlenmiş taze soğanı, hardalı, tuz ve karabiberi de ilave ederek karıştırmaya devam edip sirke ve zeytinyağını ilave ediniz.
Haşlanan sosisleri soyarak tüm sosisleri 3 parçaya ayırın ve fasulyelerle karıştırıp salata tabağına boşaltınız. Hazırladığınız sosu da içine ilave ediniz.Maydanozları üzerine serptikten sonra servis yapınız.
0 yorum:
Yorum Gönder