Malzemeler:
1 marul
1 kereviz
200 gr. haşlanmış mantar
100 gr. rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 limon
Zeytinyağı(ya da ayçiçeği veya mısırözü yağı)
Karabiber Tuz
Hazırlanması:
Haşladığınız mantarları çok ince biçimde doğrayınız,temizleyip yıkanan kerevizleri rendeleyiniz. Marulun dış işe yaramayan yapraklarını soyup attıktan sonra yaprakları tek tek ayırıp yıkayınız ve kurulayınız. Dört tane derince salata tabağının içerisine marul yapraklarının iyilerini paylaştırınız. Bunların üzerlerine mantar dilimleriyle rendelenmiş kerevizleri ekleyiniz.
Zeytinyağını, limon suyunu, tuzu ve karabiberle birklikte sos yapıp salata tabaklarına eşit şekilde koyunuz.
yaprakların üstüne ilave ediniz ve rendelenmiş peyniri de üzerine ekeleyerek servis yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder