1 saat 30 dakika
Malzeme:
50 g. beyaz turp
200 g. pirinç
70 g. yağlı pastırma (çemeni ayıklanmış olarak)
50 g. rendelenmiş eski kaşar peyniri
50 g. tereyağı (ya da margarin)
Bir çorba kaşığı ince kıyılmız maydanoz
1 baş soğan ve Tuz
Hazırlanması:
Turpları soyduktan sonra, yıkayarak dilimleyin. Turp dilimlerini hafif tuzlu suda haşlayarak, dişe dokunur sertlikte iken süzüp çıkartın ve erimiş tereyağında (30 g.) kavurun.
Pastırmaları doğrayarak 20 g. tereyağı ilâvesiyle rendelenmiş soğanlarla beraber kavurun. Tencereye yaklaşık 2 litre de su koyarak tuz serpin ve kaynatın. Su kaynamaya başladığında pirinci de atıp ve tahta bir kaşıkla arada bir karıştırmak suretiyle harlı ateşte pişirin. Çorbayı ateşten indirmeden birkaç dakika önce kavurduğunuz turpları ve ince kıyılmış maydanozları ilâve edin. Bu çorbayı yanında rendelenmiş peynirle servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder