için gereken süre)
Gereken Malzemeler:
450 g. ayıklanmış barbunya ya da kuru fasulye
1 orta boy soğan
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı hardal
Zeytinyağı (ya da ayçiçeği veya mısırözü yağı)
1/2 limonun suyu
Karabiber
Tuz
Hazırlanması
Soğanın kabuklarını soyduktan sonra, dilimler halinde keserek çukurca bir tabağa yerleştirip, üzerlerini kapatacak kadar su doldurup ve acı suyunun çıkartması için bir saat kadar bekletin.
Öte yandan 1 gece öncesinden suya ıslatılan fasulyeleri soğuk suyla ateşin üzerine koyup tuzunu da pişmesine yakın ilâve etmek şartıyla haşlayarak süzün. Bu arada bolca zeytinyağı, yarım limonun suyunu,1 miktar tuz, bir miktar karabiber ve hardalı iyice karıştıralım. Fasulyeleri salata tabağına aldıktan sonra hazırladığınız sosu ve ince ince doğranmış maydanozu fasulyelerin üzerine ilave edip en üzerine de soğan dilimlerini ilave ediniz. Salatayı servis yapmadan önce mutlaka iyice karıştırınız.
0 yorum:
Yorum Gönder