Malzemeleri:
1 kg. 200 gr. patlıcan
1 kahve fincanı zeytinyağı(ya da ayçiçeği veya mısırözü yağı)
250 g. yoğurt
10 yeşil biber
5 diş sarmısak
Yarım limon
Tuz
Hazırlanması:
İnce ve düzgünlerinden seçilen patlıcanları iyi ve kuvvetli yanan ateş üzerinde aradabir çevirerek epeyce pişirin.Daha Sonra pişmiş patlıcanların her birini ayrı ayrı alıp yanmış kabuklarını bir bıçakla yukarıdan aşağıya doğru sıyırırcasına soyun ve her soyulan patlıcanı da içinde zeytinyağı bulunan kaseye yatırıp, üstüne limonun birazını sıkm. Patlıcanların hepsi soyulunca yoğurt ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyip iyice karıştırın ve bir kenara bırakın. Havan ile dövmeniz de mümkündür.
Bundan sonra, dört tane çok acı olmayan yeşil biberi ateşte yakmadan pişirip kabuklarını soyunuz. Bir havana koyup sarımsakları ve bir tatlı kaşığı tuzu atıp iyice ezilene kadar döğün.
Bu sarımsaklı biberi yoğurtlu patlıcanlara ilave ederek, tekrar iyice karıştırınız ve tabağa alın.
Üstüne ateşte pişirilen, ince zarları soyulmuş 5-6 adet de yeşil biber oturtup servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder