MALZEMELER:
Kalınlarından 1 kilo pırasa,
1 bardak pirinç,
3 baş iri soğan,
kuş üzümü,
iç fıstık,
dereotu,
yenibahar,
karabiber,
zeytinyağı
YAPILIŞI:
10'ar cm. uzunluğunda pırasaları kesin ve bir tencerede kaynamakta olan suya atarak bir iki dakika kadar haşlayın soğuduktan sonra kolayca yırtmadan birbirinin içinden çıkarın,
Bir tencerede zeytinyağını kızdırın, iç fıstığı içine atarak hafifçe pembeleştirin, ince doğranmış soğanı da tencereye koyarak karıştırın ve pişirin. Ayıklanmış ve yıkanmış pirinci de koyarak kuş üzümü, yenibahar, karabiber ve ince kıyılmış dereotunu da ilave edip karıştırın, bir bardak su ekleyip suyunu, çekinceye kadar pişirin.
Birbirinin içinden çıkardığınız pırasaların içini, hazırladığınız içle doldurun, tencereye istif edin, yarım bardak su ile hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.. Soğuduktan sonra boşaltıp servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder