Gerekli süre: 1 saat Malzeme:
4 patates
4 baş soğan
1 yumurta
1 bardak çiğ krema
1 İt. et suyu
1/4 demet maydanoz
100 g. rendelenmiş eski kaşar peyniri Tuz
Hazırlanması:
Patatesleri ve soğanları soyduktan sonra, iri parçalar halinde doğrayarak yarım saat kadar et suyunda pişirin. Ateşten indirdikten sonra, süzgeçten geçirerek tuz ilave edin ve yeniden ateşe koyun, kaynatın.
Diğer taraftan, yumurtayı çırparak, içine rendelenmiş peynirle çiğ kremayı karıştırıp, çorba kasesine boşaltın. Kaynar çorbayı da yumurtalı kremanın üzerine karıştırarak dökün. İnce kıydığınız maydanozu da çorbaya ilave edip hemen servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder