Malzemeleri:
500 g. rendelenmiş soğan
160 g. tereyağı (ya da margarin)
1 tatlı kaşığı yeni bahar (eğer varsa köri)
200 g. rendelenmiş gravyer peyniri
4 çorba kaşığı un
1,2 İt. et suyu
12 dilim kızarmış ekmek 4 çorba kaşığı çiğ krema Tuz
Hazırlanması:
Kuru rendelenmiş Soğanı 140 gram. tereyağ ile yavaş kısık ateşte az bir sararıncaya kadar, renkleri kahverengiye dönmeden tuz, un, yenibahar ekleyip et suyunu da katınız. Lapalaşmasını gidermek için kaşıkla sürekli karıştırarak pişmesini bekleyiniz on beş dk. kaynamış vaziyette bırakın.Tencereyi Ateşten indirdikten sonra kremayı ekleyip, iyice karıştırın. ekmek dilimlerini Kızarmış vaziyette ısıya dayanıklıbüyük bir cam tencereye koyup, 150 gram küçültülmüş peyniri ekmek tanelerinin üzerine ekeleyin ve çorbayı da peynirli ekmek tanelerinin üstüne ilave edin. Fazla gelen artan peyniri de ekleyiniz, 20 gram. ufak taneler halindeki yağı peynirlerin üzerine ekledikten sonra, çorbayı sıcaklığı yüksek fırında üzeri kızaranana kadar bekletin.
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 1/2 su bardağı tavuk suyu
1/2 kg. dermason fasulyesi (haşlanmış, suyu
süzülmüş]
1 çorba kaşığı maydanoz
Hazırlanması:
Zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Soğan ve sarımsağı ekleyip devamlı karıştırarak 5-6 dakika kızartın.
Domates, defne yaprağı, kekik, tuz ve biberi ekleyerek iyice karıştırıp ateşi kısın. Devamlı
karıştırarak koyulaşana dek 20 dakika pişirin.
Tencereye tavuk suyunu koyup kapağını kapatın ve çorbayı iyice kalmlaşana kadar kaynatın.
Haşlamış olduğunuz fasulyeleri ekleyerek fasulyeler ısınana kadar ateşte bekletin.
Tencereyi ateşten alıp; çorbayı sıcak bir çorba kasesine ya da tek kişilik kaselere doldurup,
üstüne maydanoz serperek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder