Malzeme:
16 bardak su
500 g. koyun eti ya da gerdanı
1 kg. koyun kemiği
80 g. tereyağı (ya da margarin)
1 1/2 kahve fincanı un
1 adet havuç
1 baş soğan
Tuz
Terbiyesi için:
3 adet yumurta sarısı 1 adet limonun suyu 60 g. tereyağı (ya da margarin) 1 çorba kaşığı kırmızı biber Hazırlanması:
Bir tencereye 16 bardak su, küçükçe doğranmış 500 g. koyun eti ya da gerdanı, 1 kg. koyun kemiği, soyulmuş bir baş soğan, kazınmış bir havuç ile yarım çorba kaşığı tuz koyarak, tencereyi ateşe oturtun.
Suyun ısmmasıyla üstünde oluşmaya başlayan köpükleri süzgeçli bir kepçeyle alıp attıktan sonra kapağını kapayın ve et dağılırcasma yumuşak bir hal alıncaya kadar, üç saat kadar pişmeye bırakın.
Pişince, etin suyunu süzerek başka bir tencereye alın. Pişmiş eti de gayet küçük parçalara ayırıp tenceredeki et suyuna ilave edin, bir tarafa bırakın.
Bir başka tencereye önce tereyağını sonra unu koyarak 3 dakika kadar karıştırarak kavurun. Sonra una, et suyunu azar azar katarak iyice çırpmak suretiyle suyla unu karıştırın. Tencereyi ateşe oturtup kaynamaya bırakın. Bir sahanlığa 3 adet yumurtanın sarısını ve limonun suyunu koyun. Kaynamakta olan çorbadan azar azar bir kaç kepçe katın ve çatalla yumurtaları iyice çırpın. Bu yumurtalı suyu çorbaya ilave edin. İyice karıştırın ve kaseye alarak üstüne kızdırılmış 3 silme çorba kaşığı biberli yağ gezdirin ve servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder