Malzemeler:
200 g. kuzu ıspanağı (körpe)
1 limonun suyu
1 çay kaşığı toz hardal
2 katı yumurta
1/2 çay bardağı zeytinyağı (ya da ayçiçeği veya mısırözü yağı)
Karabiber Tuz
Hazırlanması:
Ispanakları iyice temizleyip yıkayınız ve kuruladıktan sonra salata kabına koyunuz. Diğer bir çukur tabak içerisinde biraz tuz, limon suyu ve hardalı uzun uzun çırpın ve içine zeytinyağını ilave ederek ıspanakların üstüne dökün.Otuz dakika buzdolabında bekletiniz.
Yumurtaların sarısı ve akıyla beraber iyice süzün. Ispanakların üstüne karabiber de ekeledikten sonra süzülmüş olan yumurtalarla beraber süsleyerek servis yapınız.
0 yorum:
Yorum Gönder