Malzemeler:
2 orta havuç
2 orta sarı patates
1 büyük kereviz
3/4 bardak iç bezelye
3 orta pancar
1 orta salatalık turşusu (istenirse)
2 kaşık kapari(istenirse)
2 katı yumurta (istenirse)
4 bardak su
1 bardak mayonez
Tuz
Hazırlanması:
Bir tencereye 4 bardak suyun tamamını koyup buna üstleri kazınmış ve ancak bezelye tanesi büyüklüğünde kübler biçiminde doğranmış havuçları kabuğu soyulmuş ve yine bezelye büyüklüğünde doğranmış kereviz kökünü ekleyin ve suyun kaynamasını bekleyiniz.
Kaynadıktan sonra, bunlara kabukları soyulan ve yine tavla zarı büyüklüğünde doğranmış patatesleri ve iç bezelyeleri ilave ederek bir tutam tuz ile sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzgeçten geçirip suyunu dökün, tabağa alın ve bir tarafa bırakın. Sebzeler pişirirken, öte yandan da diğer bir kabda bir çorba kaşığı tuzla üstlerini kapayacak kadar su koyarak pancarları haşlayın. Pişdikten sonra tencereden çıkarıp kabuklarını ayıklayınız, bezelye iriliğinde parçalara doğrayın ve tabaktaki diğer sebzelere katıp hepsini birlikte soğumaya bırakın. Sebzeler soğuyunca, ince doğranmış hıyar turşusunu ve kapariyi, küçük kesilmiş yumurtaları ve mayonezin yarısını ilave edin. Hepsini iyice karıştırın ve tabakta düzeltin Kalan mayonezi bir sıkma torbasına koyup salatanın etrafını gül şekli vermek suretiyle süsleyin ve servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder