Malzemeler:
200 gr. ayşekadın fasulye
400 gr. patates
100 gr. nohut
100 gr.kuru fasulye ya da kuru barbunya
2 domates
4 tane taze soğan
1 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz
1/2 bardak zeytinyağı(ya da ayçiçeği veya mısırözü yağı)
2 tatlı kaşığı sirke ya da limon
Karabiber
Tuz
Hazırlanması:
Salatayı yapacağınız günden bir gün önce nohutları ve kuru fasulyeleri ayrı ayrı kaplar içinde bol soğuk suyla ıslayın.
Fasulyeleri ve nohutları süzerek ayrı ayrı tencerelere koyun ve üzerlerine biraz tuz ve bolca soğuk su ekleyerek kapakları kapalı halde gayet hafif ateşte 1,5 saat pişirin.
Diğer taraftan kabuklu patatesleri bir tencereye yeşil fasulyeleri de ayrı bir tencereye koyarak tuzlu suda haşlayın.
Patatesleri ince yuvarlak dilimler halinde kesin. Domatesleri de yuvarlak olarak dilimleyin. Taze soğanların yeşil kısımlarını atarak beyaz kısımlarım ince ince kesin. Servis yapacağınız tabağın en kenarına domates dilimlerini çember şeklinde dizin. Üstlerine soğanları koyun. Diğer sebzeleri dört bölüm halinde, karıştırmaksızın yerleştirin. Diğer taraftan tuz, karabiber, sirke ve zeytinyağıyla bir sos hazırlayarak salatanın üstüne dökün ve ince ince kesilmiş maydanozla süsleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder