200 g. pirinç
100 g. yağsuz sığır kıyması 100 g. yeşil fasulya (ayşe kadın) 200 g. taze bezelye
1 patates
2 havuç
2 olgun domates 1 kabak
1, tutam karışık ot (kekik, adaçayı, dereotu)
1 soğan
30 g. tereyağı, ya da margarin)
2 çorba kaşığı kaşar ya da gravyer rendesi 1,5 İt. et suyu
Biber Tuz
Hazırlanması:
Bütün sebzeleri yıkadıktan sonra çok ufak parçalara doğrayın. Soğanı da doğrayıp bir tencerede tereyağıyla sarartın. Hafifçe sararmca kıymayı ilâve edip birkaç dakika daha kavurun. Tuz, biber ekerek et suyu katın. Et suyu kaynaymca buna tüm sebzeleri ilâve edip yarım saat kadar pişirin. Pirinci koyun, karıştırın ve tuzu eksikse biraz daha tuz ekip pirinçler pişene dek pişirin. Peynir rendesini peynir lige koyarak çorbayı servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder