250 g. ufak soğan
200 g. pirinç
50 g. tereyağı, (ya da margarin)
2 adet defne yaprağı
1 çorba kaşığı kırmızı şarap
1 tatlı kaşığı kadar domates salçası
2 çorba kaşığı kaşar ya da gravyer rendesi 1,5 İt. et suyu
Biber
Tuz
Hazırlanması:
Soğanları soyup yıkayın ve kurulayın. Bir tencerede tereyağı eritip buna defne yaprağı ilâve edin. Soğanları da tencereye atarak tuzlayın, biberleyin ve iki tarafını da kızartın.
Şarap döküp buharlaştırm. Eritilmiş salçayı da kattıktan sonra biraz et suyunda karıştırın ve 10 dakika pişirin.
En sonunda pirinci ilâve edip karıştırın, kaynar et suyu koyarak pişirin.
Çorbayı tabaklara bölüp üzerine peynir rendesi dökün, biraz ılınınca servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder