Malzeme:
200 g. pirinç
5 yumurta,
2 kaşık beyaz şarap 1,5 litre sığıt eti suyu
6 çorba kaşığı kaşar ya da gravyer rendesi (Muskad) hindistan cevizi
Tuz
Hazırlanması:
Et suyunu tencereye döküp kaynatın ve buna yıkanmış pirinci katın. Bir çukur tabağa yumurtaları kırarak, peynir rendesiyle çırpın, bir tutam tuz ve hindistan cevizi rendesi koyup karıştırın. Buna iki kaşık beyaz şarap katın ve azar azar çorbaya ilave edip sürekli karıştırarak birkaç dakika pişirin. Çorbayı bir kâseye alıp sıcak olarak servis yapın. Arzu ederseniz üzerine daha peynir rendesi koyabilirsiniz.
Gerekli süre: 1 saat 30 dakika
Malzeme:
200 g. pirinç
400 g. lahana
1 soğan
1 çorba kaşık kıyılmış maydanoz 50 g. kaşar iandesi,
2 İt. et suyu
Cevizbüyüklüğünde bir parça tereyağı Zeytinyağı; (ya da ayçiçeği veya mısırözü) Biber tuz
Hazırlanması:
Lahanayı dilim, dilim kesip yıkayın ve süzün.
Soğanı doğrayarak bir tencerede tereyağı ve birkaç kaşık zeytinyağında kavurun. Lahanaları ilâve edin. Birkaç dakika daha kavurup et suyunu katın. Kaynatıp, tuz biber ekin ve tencerenin kapağını kapattıktan sonra altını kısarak 1 saat pişirin.
Çorbaya pirinci ilâve edip 15 dakika daha pişirin. Kıyılmış maydanoz da kattıktan sonra ocaktan indirin. Üzerine kaşar peyniri rendesi koyarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder