MALZEMELERİ:
2 tane kırmızı ve sert domates,
5-5 yaprak marul veya kıvırcık salata,
1 küçük baş soğan,
birkaç sap maydanoz,
limon,
zeytinyağı ve tuz.
YAPILISI:
Çukur bir tabağa 1 baş soğanı soyup yıkadıktan sonra şok ince halka halka doğrayınız, bir tutam tuz atıp soğanı hafifçe oyunuz. Domateslerin kabuklarını soyup ortasından ikiye bölünüz, çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayınız tek tek yıkadığınız salata yapraklarını elinizde üst üste koyarak bir demet yapınız, ince ince doğrayıp birkaç sap maydanozun yapraklarıyla birlikte hepsini bir güzel karıştırın. Yarım limon suyu ve arzu edildiği kadar zeytinyağını üzerine gezdirip güzelce karıştırın hemen servis yapın.
Tuzu limonu ve zeytinyağı konmuş salatayı hemen sofraya koyup yemek gerekir, özellikle tuz ve limon sebzelerin vitaminini öldürdüğü için fazla beklemesi doğru değildir.
0 yorum:
Yorum Gönder