Malzemeleri:
8 bardak et suyu
2 bardak su
3 büyük soğan 3 büyük pancar 200 g. lahana
1 büyük patates 3 büyük kereviz
3 büyük domates (ya da 100 g. domates salçası)
2 .çorba kaşığı tereyağı (ya da margarin) 1 demet maydanoz
4 diş sarımsak
Biraz limontozu (arzuya bağlı) 1/2 çorba kaşığı toz şeker 1/2 bardak yoğurt Defne yaprağı TuzHazırlanması:
Kabukları soyulup kibrit çöpü halinde kesilmiş pancarlara, doğulmuş sarımsakları ilave edip hepsini iyice karıştırın ve bu sarımsaklı pancarların üstüne yarım fındık büyüklüğündeki limontuzunu oturtup pancarları bir yana bırakın. Diğer taraftan, bir tavaya tereyağıyla soğanları koyarak kavurun. Bunlara kabukları soyulup küçük doğranmış domatesleri (ya da salçayı) ve pancarları da katın. Pancarlar iyice ölünceye dek kavurmaya devam edin.
Kavurduğunuz sebzeleri olduğu gibi bir tencereye aktarın, üstlerine yarım parmak en ve boyunda doğranmış kerevizi, demet halinde bağlanmış maydanozu, defne yaprağını, toz şekerini, varsa bir yeşilbiber ve 2 bardak suyla 8 bardak etsuyu da ilavesiyle katın. Sebzeler hafifçe pişmeye yüz tutuncaya dek orta ateşte 45 dakika kadar pişirin.
Tencerenin kapağını açıp içindeki demet maydanozu çıkarın, buna yine küçük kesilmiş sarı patatesi katıp 25-30 dakika daha pişirin. Çorbayı kaseye alarak yanında yarım bardak ekşi çiğ krema ya da bir bardak süzülmüş yoğurt ile servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder