Malzeme:
2 kg. ufak midye • 600 g. olgun domates
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
3 diş sarmısak Zeytinyağı Biber
Tuz
Hazırlanması:
Sarımsakları soyup ezin ve içinde 4-5 kaşık zeytinyağı olan tercihan güveç veya bir tencerede kavurarak tencereden çıkarın.
Sıcak suya batırılarak kabukları soyulmuş ve irice doğranmış domatesleri tencereye koyup, tuzlaym ve biberleyin, 10 dakika kadar pişirin. Midyeleri uzun, uzun yıkayıp domateslere ilâve ederek açılana dek pişirin. Ateşten almadan önce ince kıyılmış maydanoz koyup hemen servis yapın.
Midye Çorbası- Başka UsuldeGerekli süre: 1 saat (+ midyeleri suda bekletme süresi)
Malzeme:
2 Kg. midye
1 çorba kaşığı maydanoz
1 diş sarmısak
1 limon
Zeytinyağı (ya da ayçiçeği veya mısırözü yağı)
1 bardak beyaz şarap
Birkaç dilim köy ekmeği
Tane biber
Tuz
Hazırlanması:
Midyelerin kabuklarını fırça ile temizleyip iyice yıkayın ve akar su altında bırakın. Sonra bir kaba su ve limon suyu koyarak midyeleri bu suda dinlendirin.
Maydanoz ve sarmısağı ince ince kıyıp yansını bol zeytinyağında kavurun ve buna midyeleri ilâve edin. Karıştırarak kapaklan açılana dek ateşte bırakın. Midyeler açılınca tuz ve bolca biber ekip beyaz şarap ve biraz da su koyun. Böylece 6-7 dakika daha pişirin. Midyeleri bir tabağa alın. Ekmek dilimlerini bir tepsiye koyup fırında kızartın ve üzerlerine yağ sürerek sarımsakla karışık, kıyılmış maydanoz serpin, midyeyle beraber servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder