100 gr. pirinç
3 yumurta
4 çorba kaşığı kaşar ya da granyer rendesi 1,5 İt. et suyu (tavuk]
20. g. tereyağı, (ya da margarin) 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz Biber Tuz
Hazırlanması:
Çukur bir kapta yumurtaları, kıyılmış maydanozu, peynirin yarısını ve hindistancevizi rendesini çırparak karıştırın, tuz ve biber ekin. Demir bir tavada tereyağını eritip, yumurtaları içine dökün. Çok az bir süre çatalla çırparak bırakın ve bir tarafı kızarınca paletle çevirerek diğer tarafını da aynı derecede kızartın.
Omleti soğumaya bırakın ve rulo yaparak önce şeritler halinde kesin.
Et suyunu bir tencerede kaynattıktan sonra pirinci ilave edip kapaksız olarak pişirin. Ocaktan almadan birkaç dakika önce, içine omlet şeritlerini katıp karıştırın. Geri kalan kaşar rendesini bir tabağa döküp çorbayla birlikte servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder